martes, 15 de octubre de 2013

Un bon comunicador

Què entenem con un bon comunicador? 

En tota comunicació hem de tenir en compte el missatge; el canal del missatge i el receptor o persones a les quals va adreçada la informació i fins i tot els sentiments que poden despertar en els receptors els continguts dels missatges.
Un bon comunicador haurà de tenir en compte, a més a més quin és l'objectiu que pretén aconseguir en el públic. De vegades aquests objectius no els té clars i per això no connecta amb prou intensitat amb l'audiència.

Si pretenem que la comunicació sigui eficaç, a més haurà de dominar una sèrie de tècniques per millorar-la. Alhora, ha de ser capaç d’expressar-se amb claredat, és a dir, fer-nos entendre, hem de donar la informació justa i necessària, ni més ni menys , hem de connectar amb l’estat d’ànim de l’auditori i adaptar-hi el discurs, entre d’altres.

Per altra banda , cal que tinguem en compte aspectes més formals com són que l’aparença del comunicador sigui l’adequada al missatge. També és important el llenguatge no verbal, vull dir, la gesticulació i el moviment de les mans –aquest aspecte potser sigui un dels més importants–, així com un aspecte físic atractiu per tal de captar l’atenció de l’auditori.

Si la comunicació és personal, cal tindre en compte aspectes més directes amb l’interlocutor com són les reaccions que li provoquen les paraules i tot adaptant-hi el discurs.

A classe: A classe de Comunicació oral, escrita i digital van estar parlant de que enteníem com a bon comunicador i qui ens semblava un bon comunicador. 

Ser un bon comunicador no és una ciència exacta. Ja que depen molt de qui ens escolta, de les seves preferències...
Un bon comunicador es aquell que compta amb el públic. 
Quant més dominis els hàbits comunicatius més poders de convicció tindràs. 

Un bon comunicador se li suposa uns requisits previs com un domini de lla llengua, de la veu, del to, l'entonació, etc. Allò que distingeix un creador d'un altre són els altres trets com la de claredat. 
El públic allò que valora i en el que es fixa es allò que surt de la normalitat. 


Al llarg de l'activitat cada alumne havia de dir qui era per a ell un bon comunicador. Durant la sessió van sortir una gran varietat de personatges que a cada un dels meus companys ens semblava un bon comunicador.



Jo, per exemple vaig dir a Eduard Punset Casals, un advocat, economista i divulgador cientìfic català. Punset està Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, Màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Londres, va ser redactor econòmic de la BBC, director econòmic de l'edició per a Amèrica Llatina del setmanari The Economist i economista del Fons Monetari Internacional als Estats Units i a Haití.


Ha guanyat dos premis al llarg de la seva vida, que són; 
 Jo vaig escollir-lo ja que em sembla que te una gran expressivitat, posa molt interés a l'hora d'explicar les coses i es molt clar i tranquil quant parla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario