En aquesta entrada ens centrem en Twitte que és un programa de comunicació actual, en el que poses comentaris pròpies però alhora pots comentar, retuitear i donar a favorit als de altres persones a les que segueixes.
A partir d'aquesta xarxa social s'han incorporat nous conceptes com el hashtag (etiquetes que es posen a través #), piular (és a manera en la que nomenem les publicacions), retuitar (de manera automàtica incorporem allò retuitejat al nostre perfil), etc.
El format de Twitter és molt simple, consta de 4 pestanyes al a banda esquerra les quals són, Inici, Connecta't, Descobreix i Jo.
- Inici el que trobem són totes les piulades, retuits i favorits d'aquelles persones a les que nosaltres seguim. Totes les piulades apareixen ordenats segons l'hora de la publicació i el dia.

- Connecta't és on trobem la informació sobre aquells usuaris que ens començen a seguir, aquelles persones que donen retuit o favorit a alguna de les nostres piulades.
- Descobreix, allà és on trobem tot allò que ens pot interessar, tot allò de les persones més importants i famoses del moment o de les que tenen més seguidors i moviments a la xarxa degut a gran quantitat de retuits o favorits.
- Jo, aquí és on vaig al meu perfil, seria com una manera de veure nosaltres mateixos la nostre activitat, de veure com ens veu la gent que ens segueix. Veiem quina imatge de perfil tenim, quina de portada, el fons que hem posat, etc,.

Al mig trobem l'opció buscar que és on podem buscar tots aquells hastags que ens interesen o aquelles persones que volem seguir.
A la part dreta trobem tres símbols diferents.
- Primer hi ha una imatge d'un sobre amb el qual podem enviar missatges directes. Els missatges directes són missatges com els que pots enviar a una altre xarxa social com es Facebook però de manera diferent. Aquest missatges no funcionen com un xat, ja que no hi ha cap pestanya que s'obri al moment si no que són missatges que arriben i es contesten quan vols, seria com un email. Això només ho rep la persona a la que li envies i en aquest cas pot ser que la segueixis o que no.
- Seguit trobem una roda d'eines la qual ens porta a les llistes, ajuda, configuració i finalment a la secció de tancar sessió. A la secció de configuració trobem diverses opcions, podem configurar la seguretat, contrasenya, mòbil, notificacions, perfil, disseny, aplicacions i widgets.
![]() |
- Al final trobem un quadre de color blau amb una ploma a sobre, amb aquest boto és amb el que fem les piulades, al donar-li ens apareixerà com una pestanya a sobre de la pantalla en la qual podrem començar a escriure la nostre piulada.
Algunes característiques del Twitter que cal saber són:
- La gent fa servir hastags, no etiquetes i retuitar, no comparteix.
- Perdem la nostre identitat ja que tenim una barrera. Identifiquem i creem una identitat que anem definint poc a poc al llarg d'un temps. Ens reconeixem pel nostre @......., en aquest moment perdem la nostre identitat.
- Depenent de les coses que hi publiquis i de l'àmbit que siguin tindràs una mena de seguidors o d'altres.
- A Twitter estem limitats amb 140 caràcters.
- La única manera de organitzar els continguts és a través dels hastags, que són aquells que estan amb el coixinet davant #........
- Twitter té una secció en la que et suggereix persones a les que et pot interessar seguir.
- En les piulades pots etiquetar i anomenar a gent encara que no la segueixis ni et segueixi.
- Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia
Al utilitzar el Twitter pots seguir i conèixer a molts professionals bé de l'ensenyament o d'altres temes que t'interessin. Penso que es un programa molt rentable i eficaç ja que poc a poc vas publicant interessos teus i així vas aconseguint seguidors i això el que fa es que trobis més informació, més contactes i a part es una manera ràpida de relacionar-te.
Penso que Twitter és una eina molt útil en l'època moderna en la que vivim, ja que ens posem en contacte i ens podem arribar a assabentar de diversitat de coses, seguim a persones famoses, a cadenes de televisió o a qualsevol empresa que tingui una conta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario