lunes, 28 de octubre de 2013

Twitter

A l'era en la que vivim hi ha gran quantitat de xarxes socials en les que les persones publiquem coses ja siguin vídeos, fotos, textos, etc... Algunes que ens serveixen per estar en constant contacte amb l'actualitat. 

En aquesta entrada ens centrem en Twitte que és un programa de comunicació actual, en el que poses comentaris pròpies però alhora pots comentar, retuitear i donar a favorit als de altres persones a les que segueixes. 
A partir d'aquesta xarxa social s'han incorporat nous conceptes com el hashtag (etiquetes que es posen a través #), piular (és a manera en la que nomenem les publicacions), retuitar (de manera automàtica incorporem allò retuitejat al nostre perfil), etc. 

El format de Twitter és molt simple, consta de 4 pestanyes al a banda esquerra les quals són, Inici, Connecta't, Descobreix i Jo. 



  •  Inici el que trobem són totes les piulades, retuits i favorits d'aquelles persones a les que nosaltres seguim. Totes les piulades apareixen ordenats segons l'hora de la publicació i el dia. 










  • Connecta't és on trobem la informació sobre aquells usuaris que ens començen a seguir, aquelles persones que donen retuit o favorit a alguna de les nostres piulades. 














  • Descobreix, allà és on trobem tot allò que ens pot interessar, tot allò de les persones més importants i famoses del moment o de les que tenen més seguidors i moviments a la xarxa degut a gran quantitat de retuits o favorits. 





  • Jo, aquí és on vaig al meu perfil, seria com una manera de veure nosaltres mateixos la nostre activitat, de veure com ens veu la gent que ens segueix. Veiem quina imatge de perfil tenim, quina de portada, el fons que hem posat, etc,. 











Al mig trobem l'opció buscar que és on podem buscar tots aquells hastags que ens interesen o aquelles persones que volem seguir. 

A la part dreta trobem tres símbols diferents. 
  • Primer hi ha una imatge d'un sobre amb el qual podem enviar missatges directes. Els missatges directes són missatges com els que pots enviar a una altre xarxa social com es Facebook però de manera diferent. Aquest missatges no funcionen com un xat, ja que no hi ha cap pestanya que s'obri al moment si no que són missatges que arriben i es contesten quan vols, seria com un email. Això només ho rep la persona a la que li envies i en aquest cas pot ser que la segueixis o que no. 


  • Seguit trobem una roda d'eines la qual ens porta a les llistes, ajuda, configuració  i finalment a la secció de tancar sessió. A la secció de configuració trobem diverses opcions, podem configurar la seguretat, contrasenya, mòbil, notificacions, perfil, disseny, aplicacions i widgets.  

  • Al final trobem un quadre de color blau amb una ploma a sobre, amb aquest boto és amb el que fem les piulades, al donar-li ens apareixerà com una pestanya a sobre de la pantalla en la qual podrem començar a escriure la nostre piulada. 



Algunes característiques del Twitter que cal saber són: 
  • La gent fa servir hastags, no etiquetes i retuitar, no comparteix.
  • Perdem la nostre identitat ja que tenim una barrera. Identifiquem i creem una identitat que anem definint poc a poc al llarg d'un temps. Ens reconeixem pel nostre @......., en aquest moment perdem la nostre identitat.
  • Depenent de les coses que hi publiquis i de l'àmbit que siguin tindràs una mena de seguidors o d'altres. 
  • A Twitter estem limitats amb 140 caràcters.
  • La única manera de organitzar els continguts és a través dels hastags, que són aquells que estan amb el coixinet davant #........
  • Twitter té una secció en la que et suggereix persones a les que et pot interessar seguir.
  • En les piulades pots etiquetar i anomenar a gent encara que no la segueixis ni et segueixi.
  • Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia

Al utilitzar el Twitter pots seguir i conèixer a molts professionals bé de l'ensenyament o d'altres temes que t'interessin. Penso que es un programa molt rentable i eficaç ja que poc a poc vas publicant interessos teus i així vas aconseguint seguidors i això el que fa es que trobis més informació, més contactes i a part es una manera ràpida de relacionar-te.

Penso que Twitter és una eina molt útil en l'època moderna en la que vivim, ja que ens posem en contacte i ens podem arribar a assabentar de diversitat de coses, seguim a persones famoses, a cadenes de televisió o a qualsevol empresa que tingui una conta.


sábado, 26 de octubre de 2013

Què és el Prezzi?

Prezzi és un programa en línia, totalment diferent al Power Point. Programa que als alumnes o als professors de les institucions educatives els hi ofereix una versió completa i gratuïta, amb el requisit de crear l'usuari amb el correu de la universitat o una institució.

1. Quan accedim al Prezzi el primer pas es crear un nou Prezzi, i el programa ens dona diverses plantilles. Triem o la que més ens agradi i COMENÇEM.


2. Un cop em escollit la plantilla que ens agrada començem el nostre Prezzi. Tenim l'esquema i la forma del nostre projecte que podem variar i canviar com més ens agradi. 

+

3. Després de fer el nostre treball, anem posant les idees principals a cada una de les parts del Prezzi, com vulguem, en rodones, quadrat, de diferents colors i lletres. 




A continuació he fet un Prezzi sobre com fer Crepes amb Xocolata per posar ne pràctica tot allò que acabo d'explicar.




Penso que el Prezzi és una eina molt bona alhora d'utilitzar-la per fer presentacions. Prezzi és com una pissarra i nosaltres n'em omplint-la com si féssim un mural.. El missatge de Prezzi és “si no saps com començar, comença”.
Com a futura mestre veig al Prezzi com una eina molt útil per als alumnes, ja que penso que amb aquest programa a part d'aprendre el funcionament de noves tecnologies, aprenen a sintetitzar i, a saber com esquematitzar aquells treballs de manera més reduïda que amb el Power Point ja que amb aquest programa no et donen les pautes ni les diapositives si no que és el propi alumne el que decideix el disseny, la forma, el format, on posa cada cosa, etc. ës un programa perfecte per millorar i fer crear als alumnes.

miércoles, 23 de octubre de 2013

Microsoft Power Point

Microsoft PowerPoint és un popular programa de presentacions desenvolupat per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS. Àmpliament usat en diferents camps com en l'ensenyament, negocis, etc.
És un programa dissenyat per a fer presentacions pràctiques amb text esquematitzat, fàcil d'entendre, animacions de text i imatges, imatges predissenyades o importades des d'imatges de l'ordinador.
Se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació.
Aquest tipus de presentacions sol ser molt cridaner i molt més pràctic que els de Microsoft Word.
De totes les funcions per a les quals és útil un sistema informàtic, són potser les relacionades amb les imatges les que criden més l'atenció: des dels senzills programes de dibuix que van aparèixer amb les primeres targetes gràfiques, fins als moderns i sofisticats programes de disseny gràfic i CAD (Disseny Assistit per Ordinador), passant pels sistemes de tractament d'imatges, tant estàtiques com en moviment.


AVANTATGES
INCONVENIENTS
• L’alumne sempre té en pantalla una guia del que s’està dient, dels termes claus
o de l’esquema...
• Permet d’incorporar imatges il·lustratives.
• Permet crear esquemes de manera que és fa més intel·ligible la matèria.
• Podem inserir tota mena d’elements multimedias com ara: imatge, so, vídeo,
animacions,...
• L’alumne té més facilitat per prendre apunts.
• Permet utilitzar una variada gamma de colors i formes que clarifiquin el
significat dels continguts


• Moltes vegades hi ha massa informació en les diapositives i que no es llegeix
amb claredat.
• L’orador ja no explica o relata sinó que es limita a llegir la pantalla.
• Els colors i les formes es col·loquen en pantalla de forma indiscriminada sense
atenir-se a cap ordre estètic ni utilitat.
• Hi pot haver un abús dels elements multimedials. El cas més clar seria la
repetició indiscriminada de determinats tipus de sons.
• Si no hi ha un bon sistema de projecció, l’aula sempre estarà a les fosques amb
el cansament que això provoca als alumnes.
• Una idea generalitzada és que si incorporem molt efectes d’animació i transició
en la presentació, aquesta serà més interessant, en aquest cas correm el risc que,
en el millor dels casos, l’auditori miri els efectes i no escolti el discurs.
• Els oradors tenen tendència a incloure més continguts amb la falsa creença que
els alumnes ho assimilen més ràpid.
• S’estableix a classe un doble discurs, el de l’orador que va explicant i el de
l’oient que va llegint a un ritme diferent les diapositives que li mostren.

Penso que aquest programa es molt útil per dur a terme activitats a l'aula i per poder agrupar tota la teoria en un mateix treball. Un bon sistema de presentació, fàcil de dur a terme i que facilita la presentació. Com a futura mestre crec que és un bon programa per els alumnes de cicle superior per poder així tenir contacte amb noves tecnologies i amb programes que els hi seran molt útils en un futur. Penso que els ensenya a analitzar els treballs i saber reduir-los per així preparar una bona presentació amb els seus punts i les diapositives adequades. 
És un suport tecnològic que va molt be alhora de presentar treballs de qualsevol tema. 

A continuació podeu veure el meu Power Point:

jueves, 17 de octubre de 2013

Editor Youtube

L'editor de videos del Youtube és un programa que serveix per editar videos.
A mi aquest programa em sembla molt útil a l'hora de fer treballs per la universitat encara que veig uns altres programes encara més útils.  Sí que és cert que ajuda força a l’hora de modificar un vídeo i els accessoris i les possibilitats són molt bones, encara que limitades, però trobo millor el programa Movie Maker.
Els efectes i el poder acoblar altres vídeos de youtube al nostre és de gran ajuda. No només és una eina que es limita a aquest us de penjar vídeos al web perquè la gent el vegi. També ofereix altres possibilitats. Una d'elles és l'edició de vídeos. 

http://www.youtube.com/watch?v=L0krjRulscs

Jo sempre he utilitzar el Movie Maker ja que es un programa en el que pots posar qualsevol música ja que no te drets d'autor com per exemple el Youtube, després estic acostumada perquè ja se com va i porto molt temps utilitzat-ho per editar i fer vídeos. 



A partir de saber com funcionava en grup vam fer un vídeo intentant aplicar alguna de les eines de l'editor. 
El nostre vídeo és: Les alegries es multipliquen i les penes es divideixen. 





miércoles, 16 de octubre de 2013

Reflexió del DRIVE

Si em poso a pensar en la utilitat del Drive...


Penso que és una bona eina per treballar i comunicar-nos. A través d’aquesta nova plataforma podem crear i modificar els documents compartits de manera que tothom sigui conscient de les modificacions.


És un recurs que podrem utilitzar durant els quatre o cinc anys que estiguem en aquesta facultat, i que segurament ens serà molt útil per a les nostres posteriors feines.


Ens facilita el no haver de portar l'USB o un altre tipus de suport ni preocupar-nos de si ens l’oblidem o el perdem.


Podem aprofitar també la seva prestació de xat. Podem quedar a una hora que tots ens vagi bé i fer el treball corresponent ja que permet sincronitzar diversos ordinadors per poder dur a terme un treball col·laboratiu.


En definitiva, la seva utilitat és per tenir els documents en tot moment i per poder treballar amb facilitat en grup.



https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/document/d/1pemis8471fpR7zDYUROvQA7Sv2mtZHoe1DV9XnmpGoE/edit?usp=sharing

martes, 15 de octubre de 2013

Qui és ella?



L'Alba Serrano és una noia poc vergonyosa que a través de la seva mirada ens expressa confiança i seguretat. Les seves ulleres ens donen d'ella una idea de noia intel·ligent, constant i organitzada.
Per altre banda el seu cabell ens transmet un aire de bogeria i diversió. En l'alba hi ha dos punts de vista la de noia tranqil·la però alhora entre el punt de vista divertit i boig.





He escollit fer la foto a l'Alba perquè es una noia que hem va cridar l'atenció com era, l'organitzada, constant, confiada però alhora alegre, feliç i boja que era. Un altre aspecte que hem va agradar van ser les seves ulleres de pasta marro fosques.

Què és la llengua?


Què és la llengua? 
Quan ens fem aquesta pregunta arribem a la conclusió que la llengua és una eina per comunicar-nos, pensar… El llenguatge és una capacitat humana, és més que un mitjà de comunicació.


  • El llenguatge i l’organització de l’entorn: És el fet de poden anomenar allò que ens envolta. Des del moment que les anomenem , les podem classificar. Organitzar en categories, classes, tipus,... Redueix el món en categories per classificar-lo. en el moment que fem això el comprenem, l’entenem.


  • El llenguatge i el pensament: El principal responsable del “jo”, i a el diàleg interior. Des de que “jo” puc anomenar-me, existeixo.

Sense pensament NO hi ha llenguatge i sense llenguatge, NO hi ha pensament.
Quan pensem, doncs parlem.

VIGOTSKI


  • El llenguatge i la memòria: El llenguatge és un suport de la memòria. Anomenem realitat en paraules, la podem recordar.

Com que hem anomenat la realitat interna i externa són com contenidors dels nostres grups socials. La podem recordar.



  • El llenguatge i l’autoexpressió: És la capacitat d’expressar allò que som.
  • El llenguatge com a facultat humana: (mecanisme d’adquisició biològica. S’edita la capacitat, “període d’embaràs”.

Facultat / capacitat humana amb la que naixem. Equipatge biològic, anomenada per un do universal dels humans. Per ser éssers humans ja naixem amb aquesta facultat.


Comença a funcionar des del moment que obren els ulls, el mecanisme està preparat per descobrir el funcionament de la llengua (estructura, el com està estructurada).
Ens permet anar-los escoltats i es va intuint quin és el subjecte i el verb.
El mecanisme es va perfeccionant fins el punt que s’intueix com es formen els plurals, com es conjuguen els verbs,...

Competències de la UNESCO



La UNESCO marca tres nivells de coneixements de les TIC:

  • Nocions básicas de TICS
  • Profundització del coneixement
  • Generació de coneixement


 

Nocions bàsiques de TICs
Profundització del coneixement
Generació de coneixements
Pedagogia
Integrar les TICs: Saber on, quan i com utilitzar la tecnologia digital en activitats i presentacions dutes a terme a l’aula.
Solució de problemes complexos: estructurar les activitats, guiar la comprensió i donar recolzament als projectes colaboratius d’aquests.
Capaços d’estructurar, dissenyar activitats, saber diferenciar en quin moment s’utilitza i en què. Potencia treball col·laboratiu.
Autogestió: Modelar de manera oberta els processos d’aprenentatge, estructurar situacions en les que els estudiants apliquin les seves competències cognitives i ajudar als estudiant a adquirir-les.
Practica i formació profesional
Alfabetització digital: aprenentatge de tot allò que està vinculat a la tecnologia. Tenir habilitats en TIC i coneixements dels recursos Web, necessaris per fer un de les TIC en adquisició de coneixements complementaris sobre les seves assignatures, a més de la pedagogia, que contribueix en el seu propi desenvolupament professional.

Gestió i guia: Crear projectes complexos, col·laborar amb aquests docents i fer-ne us de les xarxes per accedir a informació, a experts externs.
Docent model d'educador. Mostrar la voluntat per experimentar, aprendre continuadament i utilitzar las TIC amb  la fi de crear comunitats professionals del coneixement
pla d’estudis
Coneixement bàsic: tenir coneixements bàsics i sòlids dels estàndard dels currículums, de les seves assignatures com també dels coneixements dels procediments de l'avaluació estàndard. A més, han de tenir la capacitat d’integrar els usos de les TIC pels estudiants i els estàndards d’aquestes, en el currículum.
Aplicació del coneixement: Posseir un coneixement profund de la seva assignatura i estar en capacitat d’aplicar-ho de manera flexible en diverses situacions.
Competències del segle XXI. Coneixer els professors cognitius complexos, saber com aprenen els estudiants i entendre les dificultats amb les que aquests es troben.
si te un bon coneixement pot ajudar d’una millor manera a aquell alumne que tingui dificultats
Organittzació i administració
Aula de classe estàndard: estar en capacitat de utilitzar les TIC durant les activitats realitzades com: el conjunt de classes, petits grups i de manera individual. A més, han de garantir l’accés equitatiu al us de les TIC
Grups col·laboratius: ser capaços de generar ambients d’aprenentatge flexius en les aules. En aquests ambients, han de poder integrar activitats centrades en les de l’estudiant i aplicades amb flexibilitat de les TIC, a fi de respatllar la flexibilitat, es a dir, deixar que cada nen escolli el que  vol i vagi al seu ritme.
Organitzacions d’aprenentatge: Ser capaços de desempenyar un paper de lideratge en la formació dels seus amics, així com l’elaboració i implantació de la seva visió de les seves institucions educatives com una comunitat basades en innovacions i aprenentatge permanent, enriquides per les TIC. Aquelles persones que tenen mes iniciativa pot arribar a aquesta organització, aquella persona que li agraden les TIC, que treballa pel seu conte, que no te por. Aquestes persones son  les que creen projectes
Utilització de TICs
Eines bàsiques: coneixer el funcionament bàsic del hardware i del software, així com les aplicacions productives i necessàries per dur a terme en el dia a dia. Com un navegador d’internet, un programa de comunicació, un full de calcul...
Eines complexes: coneixer la varietat d’aplicacions i eines especifiques. Nosaltres hauriem de ser capaços d’instalar segons quines aplicacions, aplicacions que ens permetin treballar alguns projectes.
Tecnologia generalitzada: Capaços de generar unitats de coneixement TIC, capaços de crear una bloggosfera.

Conferència de l'Anna Pérez

Anna Pérez: mestre d'educació infantil i primària

Què és tot això dels blogs? Què implica?


  • Neologismes: blocaire, catosfera,blocs, post (una noticia a un blog), Web 1.0 (àmbit de comunicació amb poques persones), Web 2.0 (qualsevol persona pot crear continguts degut al la fàcilitat de les eines). Eines: gmail, google maps, hotmails, parenamium, videoblogs, blogger, youtube, pickasa
  • Hem de tenir present en l’àmbit educatiu:

- L’internet és diferent que fa 10 anys, és un internet multimèdia i audiovisual. Hem passat a ser espectadors o lectors a afegir continguts.


- Els blogs ens permeten recollir tots quests contingut de manera multimèdia. T’ajuda a ordenar idees i recursos que tens. S’ha de comentar, no només afegir l’enllaç.
(ho podem llegir, intervenir amb la meva invenció, responia i augmentava el que havia posat)

- El SS, gent amb la que tens contacte, reps les seves novetats.


  • Hem de preparar als alumnes per la societat que els hi tocarà viure? Mòbils, noves tecnologies, llibres... Els hem d'ensenyar com funcionen les noves tecnologies o els hi hem de donar l'esquena?





Les imatges fotogràfiques

Documentar significa deixar constància estètica i narrada de manera visual, audiovisual o escrita d'un procés educatiu que estem observant i sobre el qual estem reflexionant.
Esta relacionat amb la pedagogia de l'escolta; un escolta visible i llegible.
La documentació fa existir les coses perquè les fa visibles i possibles. Documentar és una interpretació narrada d'allò que transita com a esdeveniment. A través de les imatges, interpretem el que creiem que el nen o nena interpreten d'una situació per la qual transiten.  Hem d'assumir que la màquina fotogràfica <<mai no reprodueix "fidelment" la realitat que s'estén davant seu, sinó l'altera i la transforma>>. Aquest procés, no es pot fer sense una actitud ètica.
Una fotografia que només descriu no l'entendríem com una narració documental. Aquesta exigeix comprendre quin sentit té l'acció fotografiada.
La imatge ha de revelar les seves intencions, les seves mirades particulars, les seves formes originals d'entendre el menjar, els seus reptes, la seva cultura, les seves emocions, el que significa per a ells estar relacionalment junts, l'intercanvi d'idees, contagis imitacions, ritmes i diàlegs.
La imatge documental ha de tenir una forma tècnicament acurada i estètica. Cada imatge descobreix i revela virtuts i valors, límits i traïcions respecte de les nostres imatges d'infància, professional, família i escola. Aquesta és una de les primeres anàlisis que hem de dur a terme.
Cada imatge ha de comunicar missatges preciosos per esdevenir relat. Ha d'unir semànticament forma i contingut: una narració significativa, eficaç, veraç, complexa, capaç d'incorporar múltiples punts de vista, rica en interpretacions i en retroalimentacions.


  • Imatge portada o imatges seqüència
  • Plans fotogràfics segons l'obertura de l'enquadrament
  • Plans fotogràfics segons d'angle de càmera
  • Enfocament i profunditat de camp
  • L'instant precís
  • Compilació d'imatges
  • Per acabar començant

La Descripció

Al parlar sobre la descripció d'alguna cosa ja sigui persona , objecte, emocio, situacio, etc.. Si ens posem a mirar en el nostre entorn en donem compte que hi ha diversos models de descripció ja sigui de manera oral, escrita o digital.
Podem trobar cançons, poesies visual, poesies, novel·les, assaigs, contes i vídeos cada qual diferent que ens descrigui una persona, una sensació, un paisatge, és a dir, que ens descrigui qualsevol cosa que algú vulgui expressar.

Trobem cançons com:


Trobem poesia visual com el Passeig virtual per l'obra d'en Joan Brossa: www.joanbrossa.org

També hi ha poesia com la de Gernika de Palau i Fabre o com la de Si parlo dels teus ulls de Miquel Martí i Pol.


Hi ha novel·la, assaig i contes i per ven soposat que caçons, com per exemple la de Summercat, anunci d'estrella Damm: http://www.youtube.com/watch?v=1VRZlSSIrwY

Un bon comunicador

Què entenem con un bon comunicador? 

En tota comunicació hem de tenir en compte el missatge; el canal del missatge i el receptor o persones a les quals va adreçada la informació i fins i tot els sentiments que poden despertar en els receptors els continguts dels missatges.
Un bon comunicador haurà de tenir en compte, a més a més quin és l'objectiu que pretén aconseguir en el públic. De vegades aquests objectius no els té clars i per això no connecta amb prou intensitat amb l'audiència.

Si pretenem que la comunicació sigui eficaç, a més haurà de dominar una sèrie de tècniques per millorar-la. Alhora, ha de ser capaç d’expressar-se amb claredat, és a dir, fer-nos entendre, hem de donar la informació justa i necessària, ni més ni menys , hem de connectar amb l’estat d’ànim de l’auditori i adaptar-hi el discurs, entre d’altres.

Per altra banda , cal que tinguem en compte aspectes més formals com són que l’aparença del comunicador sigui l’adequada al missatge. També és important el llenguatge no verbal, vull dir, la gesticulació i el moviment de les mans –aquest aspecte potser sigui un dels més importants–, així com un aspecte físic atractiu per tal de captar l’atenció de l’auditori.

Si la comunicació és personal, cal tindre en compte aspectes més directes amb l’interlocutor com són les reaccions que li provoquen les paraules i tot adaptant-hi el discurs.

A classe: A classe de Comunicació oral, escrita i digital van estar parlant de que enteníem com a bon comunicador i qui ens semblava un bon comunicador. 

Ser un bon comunicador no és una ciència exacta. Ja que depen molt de qui ens escolta, de les seves preferències...
Un bon comunicador es aquell que compta amb el públic. 
Quant més dominis els hàbits comunicatius més poders de convicció tindràs. 

Un bon comunicador se li suposa uns requisits previs com un domini de lla llengua, de la veu, del to, l'entonació, etc. Allò que distingeix un creador d'un altre són els altres trets com la de claredat. 
El públic allò que valora i en el que es fixa es allò que surt de la normalitat. 


Al llarg de l'activitat cada alumne havia de dir qui era per a ell un bon comunicador. Durant la sessió van sortir una gran varietat de personatges que a cada un dels meus companys ens semblava un bon comunicador.



Jo, per exemple vaig dir a Eduard Punset Casals, un advocat, economista i divulgador cientìfic català. Punset està Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, Màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Londres, va ser redactor econòmic de la BBC, director econòmic de l'edició per a Amèrica Llatina del setmanari The Economist i economista del Fons Monetari Internacional als Estats Units i a Haití.


Ha guanyat dos premis al llarg de la seva vida, que són; 
 Jo vaig escollir-lo ja que em sembla que te una gran expressivitat, posa molt interés a l'hora d'explicar les coses i es molt clar i tranquil quant parla.