A la Universitat Ramon Llull hi ha una setmana de reflexió en la que els alumnes de primer d'Educació tant de Primària com de Infantil anavem amb un alumne de 3r a l'escola en la que aquest està de pràctiques per poder tenir un primer contacte amb els alumnes des del punt d'un professor.
A mi em va tocar una escola de Badalona, al barri de La Salut. Aquesta escola és l'escola Josep Carner
L’escola Josep Carner és una escola pública, que engloba des de infantil fins a primària tenint 2 línies per curs. És una escola que acull a la diversitat, treballen per la integració i tenen molt present les diferents ideologies que de l’escola.
És una escola laica, també compta amb el projecte d’escola verda, la seva metodologia és bastant tradicional (no treballen per projectes, per racons, ni utilitzen gaires dinàmiques).
A mi em va tocar fer la pràctica al curs de 6è. És una classe de 24 alumnes, 16 nenes i 8 nens. La metodologia que utilitzen és tradicional, utilitzen llibres, quaderns o fitxes; tot i que, la tutora diu que per ciències socials fan més dinàmiques fent mapes conceptuals, gràfics, etc. És un grup d’alumnes treballadors però força despistats i moguts.
En aquesta classe tenen dos delegats que tenen una “llibreta dels problemes” en la que apuntes els problemes que els alumnes de la classe tenen i volen resoldre i també és un lloc on apunten aquelles persones que es porten malament a classe.
Tot i que no treballen ni per racons ni per projectes es a dir poca llibertat tenen, dins de l’aula la professora els hi deixa escollir d’alguna manera el lloc on es volen assentar. Ells uns cops escolleixen el company que volen tenir al costat i ella els distribueix, i unes altres vegades ells es col·loquen al lloc on volen i la professora els reorganitza.
D’esprès dins de l’escola a l’hora de decorar-la per exemple per Nadal, els delegats tenen una reunió amb la resta de delegats dels altres cursos més professors, en la que es recullen idees que cada classe a votat i a decidit per decorar-la i desprès cada curs haurà de fer una cosa per decorar-la.
Una altre cosa que hem va agradar es que els alumnes de 6è apadrinen a alumnes de p-5 i aquests els ensenyen a llegir. Van a la biblioteca escollen un llibre i els hi expliquen als petits i els hi ensenyen a pronunciar el català correctament i aprendre a llegir bé.
De tot això trec una molt bona experiència ja que amb aquests dos dies he acabat de saber al cent per cent que en un futur vull ser mestre. Ha sigut una molt bona experiència, encara que ha sigut molt curta, jo m'hagués quedat molts més dies amb aquells nens, a aquella escola, amb la meva padrina i professors. Només dir que estic destijant tornar a fer pràctiques i tenir més contactes amb els nens.
No hay comentarios:
Publicar un comentario